چگونه استاد دانشگاه شویم ؟
نوشته شده توسط : درآمد برتر

چگونه می توان استاد دانشگاه شد؟

 

 

 چگونه می توان استاد دانشگاه شد؟

 

 

معمولا کسانی که به صورت رسمی و غیر رسمی وارد تدریس می شوند و به شکل های مختلف مانند حضور در مدارس مقاطع مختلف، هنرستان ها و موسسات آزاد به تدریس مشغول می شوند، تمایل به این دارند که در بالاترین سطح ممکن یعنی استاد دانشگاه شدن هم به تدریس بپردازند. حتی کسانی که به از تدریس به عنوان شغل دوم خودشان استفاده می کنند و به صورت اینترنتی تدریس می کنند و به عبارت دقیق تر به کسب درآمد از آموزش آنلاین مشغول هستند، در عمق فکرشان بدشان نمی آید که در دانشگاه تدریس داشته باشند. شاید خیلی ها ندانند که به چه شکل می توان به تدریس در دانشگاه پرداخت و آیا اینکه برای تدریس در دانشگاه حتما باید مدرک دکتری داشت یا خیر؟ در این بخش از سایت درآمد برتر قصد داریم به راهنمایی هایی برای آن دسته از عزیزانی که به تدریس علاقه مند هستند و دوست دارند که استاد دانشگاه بشوند، بپردازیم.

 

 

شرایط استاد دانشگاه شدن

اگر بخواهیم یک دسته بندی داشته باشیم می توان اساتید دانشگاه را در ۴ گروه جای داد که به ترتیب عبارتند از مربی، استادیار، دانشیار و استاد. به طوری که به صورت معمول، یک فرد با مدرک کارشناسی ارشد و در بدو خدمت در مرتبه مربی و فردی با مدرک دکترا ( بسته به سابقه خدمت و فعالیت های علمی، پژوهشی و اجرایی قبلی) در یکی از مراتب سه گانه بعدی قرار می گیرد.

بدیهی است که هر عضو هیئت علمی تمایل به پیشرفت و ارتقاء به مرتبه بالاتر و استادی دارد و این یعنی تلاش مستمر برای به روز نگه داشتن معلومات و ارایه فعالیت های علمی لازم مثل مقاله، کتاب، کنفرانس و… و این رمز پویایی علمی یک دانشگاه است. در حال حاضر در عمده رشته ها به ویژه در کلان شهرها داشتن مدرک دکترای تخصصی(PhD) و یا دانشجوی مقطع دکترا بودن، شرط اصلی ورود به شغل استاد دانشگاه است.

در برخی دانشگاه های آزاد، پیام نور، علمی–کاربردی و همچنین در بسیاری از دانشگاه های شهرستان ها و یا برای برخی رشته های خاص، از فارغ التحصیلان توانمند کارشناسی ارشد برای استاد دانشگاهی استفاده می شود. بنابراین داشتن حداقل مدرک کارشناسی ارشد برای داشتن تدریس در دانشگاه ها لازم و ضروری است.

 

 

شخصیت های مناسب این شغل

در یک انتخاب شغل صحیح و درست، عوامل مختلفی از جمله ویژگی های شخصیتی، ارزش ها، علایق، مهارت ها، شرایط خانوادگی، شرایط جامعه و ... برای هر فرد باید در نظر گرفته شوند. یکی از مهم ترین این عوامل ویژگی های شخصیتی می باشد. شناخت درست شخصیت هر فرد فرآیندی پیچیده و محتاج به تخصص و زمان کافی است. البته هر فردی ویژگی های منحصربه فرد خود را دارد، حتی افرادی که به نوعی تیپ شخصیتی مشابه دارند، باز هم در برخی موارد با یکدیگر متفاوت هستند.

به طور کلی همیشه افراد موفقی از تیپ های شخصیتی مختلف در تمام مشاغل هستند و نمی توان دقیقا اعلام کرد که فقط تیپ های شخصیتی خاصی هستند که در این شغل موفق می شوند. اما طی تحقیقاتی که صورت گرفته تیپ های شخصیتی ای که برای این شغل معرفی می شوند، عموما این کار را بیشتر پسندیده و رضایت شغلی بیشتری در آن داشته اند.

تیپ های شخصیتی بر اساس شخصیت شناسی MBTI که برای استاد دانشگاه شدن مناسب تر هستند، عبارت اند از: ENFJ، INFP، ENTJ، INTJ، INTP

 

 

 

موفق بودن در دوران دبیرستان

بسیاری از افراد در ایران دوره دبیرستان و به طور کلی پیش از ورود به دانشگاه را دوران فراغت از هرچیزی ارزیابی می کنند .برای همین به سطحی خواندن دروس و به اصطلاح شب امتحانی خواندن آنها اکتفا می کنند. اما واقعا اگر می خواهید در رشته ای که تحصیل می کنند یک استاد دانشگاه شوید لازم است که از همان دوران دبیرستان و به نوعی متوسطه دروس را طوری مطالعه کنید که بتوانید آن را به شکلی مناسب و قابل فهم برای دیگران توضیح داده و ارائه دهید. در این صورت می توان گفت که شما در حال تمرین برای استاد شدن هستید. چرا که به هر صورت در اثر این تمرین ها هم بهتر دروس را مطالعه کرده اید و هم توانایی ارائه کردن محتویات ذهنی خود را افزایش داده اید. امری که به هر صورت در انواع مصاحبه ها و به ویژه برای یک استاد دانشگاه بسیار مهم محسوب می شود.

 

استفاده از تجربه دیگران

یکی از راه هایی که باعث می شود رویاها و آروزهای شما همیشه تازه بماند این است که با افرادی که به آن رویا دست یافته اند همقدم ، هم صحبت شوید. این مسئله سبب می شود تا شما همیشه نسبت به موقعیتی که می خواهید به آن دست پیدا کنید تصور ذهنی عینی داشته باشید. در همین راستا خوب است که هرچند وقت یک بار با اساتید دانشگاه صحبت کنید، از آنها راهنمایی بخواهید.

اگر هم برخی از آن ها نسبت به ارائه اطلاعات خساست ورزیدند اصلا مهم نیست. چون هر کدام از این تعاملات به هر صورت برای شما یک تجربه تازه به شمار می رود. ضمن اینکه معمولا اساتید دانشگاه نکته های مهمی را به شما گوشزد خواهند کرد که شما قطعا می توانید در گذر زمان از آنها برای رسیدن به جایگاه استاد دانشگاهی بهره ببرید. از سوی دیگر به هر صورت در عملکرد آنها وقتی که با آنها همکلام می شوید، می توانید به موضوعاتی دست یابید که شاید در آِنده بتوانید با تکیه بر آنها مسیر استاد دانشگاه شدن را آسان تر بپیمایید.

 

به مهارتهای کلیدی توجه کنید و آنها را افزایش دهید

امروزه به تدریج بحث تحصیلات فقط به تنهایی یک امتیاز و برتری محسوب نمی شود. بلکه موضوع مهارت هم بسیار مهم است. در واقع برای استاد دانشگاه شدن شما جدا از کسب نمرات خوب و طی مقاطع تحصیلی به مهارت پژوهش و نوشتن و همچنین زبان انگلیسی متوسط به بالا نیاز دارید. در واقع در مصاحبه ای که برای استاد دانشگاه شدن از شما گرفته می شود روی مسئله پژوهش ها و مقاله های علمی شما تمرکز زیادی می گردد.

این مسئله دقیقا نیازمند این است که شما از مدتها قبل روی مهارت نوشتن و پژوهش و سوژه یابی علمی در رشته خودتان توانایی کسب کرده باشید. از سوی دیگر در همین باره مهارت زبان انگلیسی و ترجمه و ارائه موضوعات درسی تان به زبان انگلیسی به طور قطعی نقش مهمی در جذب شما به عنوان یک استاد دانشگاه دارد.

 

ترجمه و مطالعه مقالات خارجی مرتبط داشته باشید

به طور معمول اکثر کسانی که وارد دانشگاه می شوند، فرصت زیادی برای مطالعه کردن دارند ولی متاسفانه اکثر افراد در ایران، وقت زیادی از دوره لیسانس خود را برای کارهای بیهوده هدر می دهند. این درحالی است که در این بازه زمانی که معمولا افراد مشغولیتی جز تحصیل ندارند فرصت بسیار خوبی برای مطالعه است.

مطالعه مقالاتی که در زمینه رشته آنها و به ویژه حوزه هایی که افراد در درون رشته شان به آن علاقه مند است. برای همین شما باید به سمت مطالعه مقالات علمی پژوهشی خارجی گام بردارید. شاید اولش برای شما ترجمه آنها و فهمیدنش سخت باشد اما به تدریج یاد میگیرید. این مسئله قطعا به شما برای تبدیل شدن به یک استاد دانشگاه بسیار کمک خواهد کرد. در واقع شما با این کار به فردی تبدیل می شوید که اطلاعات به روزی در حوزه تخصیلی خود و رشته خود دارد و می توانید به سوالات بسیاری پاسخ دهد و در مصاحبه برای جذب شدن به عنوان یک استاد دانشگاه موفق باشد.

 

 

نتیجه گیری

شاید بتوان گفت که تدریس در دانشگاه از آن دسته مشاغلی باشد که باید به صورت زیر بنایی همه چی درست پیش برود. شما باید از همان اول علاقه خود را به تدریس نشان دهید تا کم کم به تجربه ها و مهارت های لازم در سطوح اولیه تدریس برسید. برای آن که به تجربه های اولیه در زمینه تدریس دست پیدا کنید لازم نیست که حتما به صورت حضوری به تدریس مشغول شوید بلکه شما می توانید به شکل های دیگر از جمله تدریس آنلاین هم به تجربیات لازم برسید و در کنار آن به کسب درآمد برسید. هم چنین می توانید دوره های آموزشی خود را تهیه کرده و به شیوه های مختلف مثل همکاری در فروش فایل به کسب درآمد بپردازید و تجربه های خودتان را در تدریس افزایش دهید.

اگر در قدم های اولیه در تدریس هستید و یا می خواهید تازه به تدریس کردن و به خصوص تدریس آنلاین بپردازید و کسب درآمد داشته باشید و از همه مهمتر تجربه های خودتان را در تدریس بالا ببرید پیشنهاد می کنیم تا حتما در دوره تبدیل دانش به ثروت شرکت کنید تا مسیر را برای خود هموار کنید.





:: بازدید از این مطلب : 78
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 5 بهمن 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: